Bram Boer | Gouda | 0182 585 171 | info@bramboer.nl
Praktijk  voor  Lichaamsgerichte Therapie
Lichaamsgerichte therapie

Hoofd ťn lijf: uitgangspunt
Lichaamsgerichte therapie (ook wel energetic-integrationtherapie) gaat ervan uit dat er meer is dan het nadenken over de problemen waar je tegenaan loopt. Natuurlijk is het goed om na te denken, te wikken en te wegen wat mogelijke oplossingen zijn. Maar niet altijd kom je er zo uit... Soms vermijd je met praten zelfs het echte antwoord.
Het lichaam kent ůůk antwoorden. Het lichaam heeft een eigen wijsheid en een eigen inzicht in de dingen. In de loop der levensjaren heeft dat lijf veel ervaren en het effect van die ervaring is in dat lijf opgeslagen. Als je die ervaring aanspreekt, komt het lijf ook met oplossingen.
Lichaamsgerichte therapie nodigt uit om hoofd en lijf sŠmen te gebruiken.

Adem - Beweging - Geluid
Inhoud van de therapie
Tijdens deze therapie praten we dus niet alleen met elkaar, maar doe je ook oefeningen met je lijf. Er zijn veel manieren om het lijf te betrekken bij de therapie: aanspannen en ontspannen, aanraking, adem, de tijd nemen om waar te nemen hoe het lijf reageert. Meer en meer word je zo alert op wat er in je lichaam gebeurt. Op die manier verzamel je meer informatie over een stap vooruit, over 'inzicht'.

Door je lijf te ervaren, leer je binnen jouw thema jezelf beter kennen. Je koppelt lijf en thema aan elkaar. De uitnodiging daarbij is steeds om te uiten wat er is, en wat je voelt.
Daardoor leer je meer jezelf zijn, en meer bij jezelf te zijn. Dat is waar deze therapie om draait. Dat is lichaamsgerichte therapie.

Wil je meer weten over werkwijze, redenen voor therapie of over de therapeut?
Klik dan in het menu hiernaast.

Wil je meer achtergrondinformatie over lichaamsgerichte therapie?
Klik dan hier.


Home  -  Contact  -  Agenda