Bram Boer | Gouda | 0182 585 171 | info@bramboer.nl
Praktijk  voor  Lichaamsgerichte Therapie
Waar loop je tegen aan?

Misschien loop je op dit moment ergens tegen aan, of heb je het gevoel dat je vast dreigt te lopen. Je hebt al eens gedacht: zal ik een therapeut zoeken? Als je therapie overweegt, herken je misschien  iets in wat hieronder staat:

Werk
Je loopt vast in je werk.  Je gaat sacherijnig naar je werk. Je hebt geen zin. De stress stapelt zich meer en meer op.  Het wordt steeds moeilijker plezier te hebben op kantoor of op je werk. Je begint collegaīs af te katten of je zelf juist steeds meer terug te trekken.

Rouw
Je hebt moeite om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Iemand die je dierbaar was, ben je verloren (rouw) of je kampt met een ander verlies zoals werk of gezondheid. Je kreeg bijvoorbeeld ontslag of een ingrijpende diagnose, zoals 'kanker'. Je leven ligt opeens helemaal overhoop.

Trauma
Je bent ooit mishandeld of seksueel misbruikt. Het lukt je niet om in je eentje een begin te maken met het verwerken van dat verleden.  Het doet pijn, en je schaamt je er misschien wel voor.

Energie
Je hebt geen plezier meer in de dingen van alledag. Opeens merk je dat de dingen je zwaar beginnen te vallen. Je zingt of fluit niet meer. Je kijkt meer naar de grond dan naar de wolken. In de spiegel zie je iemand die zijn of haar vrolijkheid kwijt is en die geen nieuwe dingen meer onderneemt.

Relatie
Jouw relatie staat op een laag pitje. Je praat niet echt meer met elkaar. Er is steeds vaker ruzie om niets. Je vindt het steeds moeilijker om aan je partner te vragen iets leuks te ondernemen. Vrijen doen jullie niet meer, of alleen maar omdat het nu eenmaal zo hoort. Plezier heb je er niet in.

Zingeving
Je hebt het idee dat er meer van je leven te maken is. Je weet alleen niet hoe. Je hebt moeite daarover contact te maken met anderen en met het uiten van je gevoel. Soms voel je je opgesloten in jezelf.

Lichamelijke klachten
Je lichaam begint aan te geven dat je vastloopt. Je hebt vaker last van je hoofd of je maag; spieren lijken verkrampt; je nek en schouders krommen zich. Kleine en grote klachten over je lichaam en je gezondheid komen vaker voor....als je dreigt vast te lopen...
Home  -  Contact  -  Agenda